Kuulosuojaimet lapselle mukaan lentomatkalle

Suuntasimme tänä kesänä lomamatkalle Espanjan aurinkoon. Koko perhe odotti matkaa innoissaan, mutta 8-vuotiasta tytärtämme lentomatkat mietityttivät lennolla ilmenevien korvakipujen vuoksi. Hän on kärsinyt erityisesti nousujen ja laskujen aikana paineen tunteesta korvissa sekä korvien lukkiutumisesta, joka on jatkunut vielä pitkään lennon jälkeenkin. 


Olin lukenut kipuja helpottavasta kikasta, “Mikki Hiiri -korvista”, jossa kahteen pahvimukiin laitetaan lämpimällä vedellä kostutetut nenäliinat ja mukit laitetaan lapsen korville. Konsti kuulostaa kovin vaivalloiselta ja epäkäytännölliseltä, siksi pakkasimme mukaan kotimaiset Silenta Kid -kuulosuojaimet.

 

Kuulosuojaimet toimivat lennon aikana hyvin. Tyttäremme käytti niitä nousun ja laskun aikana ja ne selvästi helpottivat hänen oloaan, ehkä tasaamalla paineen tunnetta korvissa, mutta myös suojasivat lentokoneen melulta. Itse asiassa kuulosuojaimet vaimensivat ympäristön ääniä niin hyvin, että hän halusi lopulta käyttää niitä myös lukiessaan kirjaa. Ja hetken päästä huomasimme, että hän on nukahtanut ihanassa, omassa rauhassaan….

Kommentit

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Kaikki kommentit tarkistetaan