Näin tehtiin Muumi-kuulosuojaimet

Muumipeikko, Niiskuneiti, Mörkö ja Pikku Myy seikkailevat uusissa kotimaisissa Silentan valmistamissa kuulosuojaimissa. Tutustu Muumi-kuulosuojainten syntyprosessiin ja tarinaan siitä, miksi ne sopivat Muumien ystäville. Muumi-yhteistyön myötä saatamme muuttaa juuri sinun käsityksiäsi kuulemisesta, kuulon suojaamisesta ja siitä, miksi on erityisen tärkeää suojella lapsia kovilta ääniltä. 

 

 

Rakastettu Muumimaailma rakentuu ydinarvojen ympärille. Muumi-tarinoissa tärkeitä teemoja ovat rakkaus, suvaitsevaisuus ja seikkailu. Seikkailut voivat joskus olla pelottavia, mutta Muumimaailmassa pelot kohdataan tuvallisesti yhdessä perheen kanssa. Joskus seikkailut vievät meidät meluisaan ympäristöön. 

Meluisa ympäristö ja kovat äänet voivat olla ja niiden tulisikin olla hieman pelottavia. Voimakkaat äänet aiheuttavat pysyviä kuulovaurioita ja melun aiheuttamaa kuulovammaa ei voi parantaa. Ainoa tapa suojata kuuloelimensä pysyviltä vaurioilta on käyttää kovassa melussa kuulosuojaimia. 

 

Suosi laadukasta suojainta

Maailma on muuttunut hyvin meluisaksi, ja siksi kuulosuojaimille on tarvetta yhä useammin, yhä lukuisimmissa tilanteissa ja paikoissa. On tärkeää valita laadukas, paikallaan pysyvä -suojain erityisesti lapsille, sillä he liikkuvat paljon. 

Kotimaisissa Silenta kuulosuojaimissa on neljä erilaista jousta, joiden ansiosta suojain pysyy korvan päällä tukevasti. Kupusuojain on lisäksi helppo ja nopea laittaa lapsen päähän. Laadukas jousirakenne takaa sen, että vaimennusarvo pysyy ilmoitetun mukaisena, vaikka suojaimia käytetään säännöllisesti ja pitkään.

 

Kohderyhmänä lapset

Kun lapsia pyydetään valitsemaan jokin esine, he valitsevat sen useimmiten värin, ei muodon mukaan. Värit herättävät myös paljon tunteita. Värit vaikuttavat vahvasti siihen, pitääkö lapsi mielellään suojaimia vai ei.  Lasten mieltymykset ja ymmärrys eivät rakennu samalla tavalla kuin aikuisella, ja sen vuoksi me pyysimme lapsia suunnittelemaan uudet Muumi-kuulosuojaimemme. Lapsisuunnittelijoiden ansiota on, että Muumi-suojaimissa kuvut ovat kirkkaan värisiä. Hauskin ehdotus tuli useammalta lapselta ja toisistaan tietämättä: he valitsivat kupuihin  kaksi eri väriä siten, että toinen ”korva” on erivärinen kuin toinen. 

 

Lapset tunnistavat helposti Muumimaailman hahmot.Tutut hahmot, jotka käyttäytyvät rakastettavasti, on helppo siirtää omiin leikkeihin tai käyttäytymiseen. 

 

Kuinkas sitten kävikään?

Tässä tarinassa on onnellinen loppu. Lasten suunnitelmista syntyi neljä eri mallista Muumi-kuulosuojainta lapsille ja kaksi Muumi-kuulosuojainmallia aikuisille. Yksi vaikeimpia asioita meille aikuisille oli luopua prosessin aikana virinneistä lukuisista hauskoista lasten ideoista. 

Olemme tyytyväisiä, että Muumien arvomaailma puhuttaa myös aikuisia. Aikuiset ovat tärkeä roolimalli lapsille ja tottumukset opitaan jo varhain. Ole esimerkkinä lapselle ja näytä omalla toiminnallasi, että kuuloa kannattaa suojella. Sen voi tehdä myös huumorin keinoin laittamalla Mörkö-suojaimet päähän, kun lapsi kiukuttelee. Huumori pehmittää mahdollista vastarintaa ja auttaa luomaan positiivista ilmariipiiriä.

 

 

IKI-IHANAT MUUMI-KUULOSUOJAIMET LÖYDÄT MYÖS MOOMIN SHOP -VERKKOKAUPASTA! 

Muumi kuulosuojain banneri

Kommentit

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Kaikki kommentit tarkistetaan