Silentan kummipelaaja Antton Kankaanpää pitää lasten kuulonsuojelua tärkeänä

Jyväskylän Basketball Academyssä (JBA) pelaava koripalloilija Antton Kankaanpää, 27, on ollut Silentan kummipelaaja parin vuoden ajan. 

Silentalle on tärkeää tukea paikallista seuratoimintaa ja sen urheilijoita. Sponsorointi on pitkäaikaista yhteistyökumppanuutta, jossa molemmat osapuolet hyötyvät. Sponsorointi onkin antanut Silentalle positiivista näkyvyyttä ja myös uusia näkökulmia urheilevan lapsiperheen arkeen. Antton Kankaanpää on puolestaan oivaltanut sponsoriyhteistyön myötä pienten lasten kuulosuojelun merkityksen. 

Kankaanpään perheessä on 2,5-vuotias Axel-poika, joka on käynyt isän peleissä vauvasta lähtien. Nykyään Axelilla on aina peleissä mukana kuulonsuojaimet.

”Pelisummeri tai pillin vihellykset voivat olla todella kovaäänisiä. Jos Axel oli päiväunilla, hän varmasti heräsi niihin ja säikähti kovia ääniä.”

”Nyt Axelilla on käytössä lasten kuulonsuojaimet, eikä hän reagoi meluun. Hänen kanssaan voi silti kommunikoida normaalisti”, Kankaanpää kertoo.

Pojalle itselleen kuulonsuojaimista on tullut niin tärkeä osa pelitapahtumaa, että hän muistuttaa jopa vanhempiaan kuulonsuojainten mukaan ottamisesta.

”Axel tottui todella nopeasti kuulonsuojainten käyttämiseen, kun hän huomasi, että niistä on hyötyä”.

Kankaanpään mielestä kuppisuojaimet on helppo ja nopea laittaa lapsen päähän ja ne menevät kerralla oikeaan kohtaan. Korvatulpistakin voisi olla hyötyä, mutta ihan pienelle lapselle ne on hankalampi laittaa.


Pienten lasten korvat ovat herkemmät kuin aikuisella, mutta pikkulapsi ei osaa välttämättä kertoa, jos melu häiritsee. Siksi aikuisten tehtävä on huolehtia lasten kuulonsuojelusta. 

Antton Kankaanpää on huomannut, että lasten kuulonsuojelusta puhutaan hyvin vähän, vaikka Suomessa muuten korostetaankin lasten hyvinvointia. Kankaanpään mielestä olisi tärkeää, että lasten kuulonsuojelusta puhuttaisiin jo lastenneuvolassa. 

Urheilijan perheessä kuulonsuojaimille on tarvetta erityisesti pelitilanteissa, mutta pikkulapset altistuvat melulle muuallakin. Lapsille suositellaan kuulonsuojaimia aina, kun melutaso ylittää 80 desibeliä. Kankaanpää on itse huomannut, että esimerkiksi lasten sisäleikkipuistoissa on kova meteli.

”Meillä on nykyisin yhdet kuulonsuojaimet kotona ja toiset varasuojaimet kulkevat aina mukana rattaissa. Kuulonsuojaimet voisi ottaa hyvin mukaan myös esimerkiksi lomamatkoille lentokoneeseen.”

Kommentit

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Kaikki kommentit tarkistetaan