Vinkkejä lasten kuulonsuojaukseen

Perheen pienimmille voimakkaat äänet aiheuttavat suurempaa vaaraa kuin aikuiselle, siksi lapsen kuulon suojaaminen on erityisen tärkeää. Lue vinkkimme tilanteista, joissa lapsen kuulo tulisi suojata kuulosuojaimin.

 1. Musiikki- ja teatteriesitykset
  Konserteissa ja festareilla äänenvoimakkuudet nousevat yli 100 desibelin. Vaikka viime vuosina äänitasoja on pyritty laskemaan, pelkkä ihmismassakin saa äänillään desibelitasot nousemaan vaarallisen korkeiksi.

 2. Urheilutapahtumat
  Kuulon kannalta suurin riski ovat tapahtumat, joissa käytetään voimakasta sähköistä äänentoistoa. Urheilutapahtumissa melun määrää nostavat tauoilla kuullut mainokset ja otteluselostus.

 3. Ilotulitukset
  Usein ei tulla ajatelleeksi, että ilotulituksessa näön lisäksi myös kuulo on suuressa vaarassa. Ilotulitteista suurinta vaaraa kuulolle aiheuttavat papaatit, joiden rätinä aiheuttaa yli 130 desibelin melun. 

 4. Lentomatkat
  Lapsi voi kokea lentokoneen voimakkaat äänet epämiellyttävinä, varsinkin nousujen ja laskujen aikana. Kuulosuojainten avulla voit helpottaa lapsen oloa ja vaimentaa ympäristön ääniä.

 5. Kodin remonttitilanteet
  Lapsi suojaa kuuloaan luontaisesti laittamalla kädet korvilleen. Moottorisahan, porakoneen, ruohonleikkurin ja joskus jopa imurin ääni ovat sellaisia, joilta lapsi mieluusti kotona suojautuu. 
 1. Keskittymistä vaativat tilanteet
  Hälyisessä ympäristössä keskittyminen ja oppiminen on vaikeaa. Kun melutaso nousee häiritseväksi, kuulosuojaimet antavat kuuloaistille lepohetken ja auttavat lasta keskittymään paremmin.

 

Kommentit

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Kaikki kommentit tarkistetaan